De eikenprocessierups houdt al enkele jaren veel mensen in het hele land bezig. De rups is een harig beestje, komt vroeg in het seizoen tevoorschijn en zorgt in de zomer voor veel jeuk en pijn. De eikenprocessierups zit, zoals de naam al aangeeft, op eikenbomen en komt ook steeds meer in het westen van het land voor.

Als professioneel groenbedrijf willen wij onze opdrachtgevers natuurlijk van dienst zijn in het bestrijden van dit soort verschijnsels. Maar dat geldt ook voor invasieve exoten of andere vervelende zaken plagen of ziekten in het groen of buitenruimte.

U kunt dus een beroep op ons doen!

Bestrijdingsmethode eikenprocessierups door Weverling

Bij Weverling verwijderen wij op verschillende wijze de eikenprocessierups, maar doen dit hoofdzakelijk door het wegzuigen van de nesten. Het wegzuigen van nesten is een curatieve bestrijdingsvorm en is een effectieve methode die de minst bijkomende schade oplevert.

Na afloop wordt het verzamelde materiaal op een speciale manier vernietigd, ook daar zorgen onze hoveniers logischerwijs voor.

Op de foto’s ziet u onze gespecialiseerde onderhoudshoveniers aan het werk bij een zorglocatie van Parnassia in Poortugaal, ten zuiden van Rotterdam.

Bent u op zoek naar een bedrijf die de eikenprocessierups voor u kan verwijderen?

Neem contact op met onze groenspecialisten om de mogelijkheden te bespreken. Wij werken zowel voor bedrijven, VVE’s, woningbouwverenigingen als gemeentes.

Tags: , ,
Delen