Op 13 en 14 mei hebben wij bezoek gehad van onze internationale collega’s van de ELCA. Tijdens twee zonovergoten dagen hebben de ruim 70 deelnemers een duidelijk beeld gekregen over hoe het vergroenen van de leefomgeving in Nederland wordt aangepakt.

Samen met de leden van het bestuur van de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenproviders (VHG) bezochten de deelnemers de tuin van het Vredespaleis en kregen ze uitleg over het van Leeuwenhoekpark in Delft. Ook bezochten ze ons project ‘De Windes’ in Scheveningen.

European Landscape Contractors Association (ELCA)

Om de samenwerking en de uitwisseling van informatie en ervaringen in Europa te versterken, werd in 1963 de European Landscape Contractors Association (ELCA) opgericht. De activiteiten van deze vereniging zorgen voor een groen en leefbaar Europa. Samen met de experts van de betrokken landen werken zij aan verschillende thema’s:

ELCA Logo

  • De coördinatie van groene stadsinitiatieven
  • Groene infrastructuur
  • Onderwijs en training over de groene sector
  • Regelgeving groen afval
  • Richtlijn BTW voor groene industrie
  • EU Groene week 2019-2020

Presentatie van Carmen Aalbers op de Floriade

Op zaterdag 14 mei hebben wij de Floriade Expo bezocht die eens in de 10 jaar plaatsvindt. In 2022 wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling georganiseerd in Almere en staat het volledig in het teken van het vergroenen van steden. Van over de hele wereld verzamelen zich experts die tijdens het evenement groene oplossingen presenteren die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Het doel is om deze experts tijdens de Floriade een podium te geven.

Groenoplossing

Carmen Aalbers, senior wetenschappelijk onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR), verzorgde daar een interessante presentatie over het onderzoeksproject: ‘De Nieuwe Hovenier’ dat de WUR samen met de VHG uitvoert. De paviljoens kregen een goed beeld waar wij als leden van de VHG een bijdrage aan leveren.

Een uitgebreid verslag met foto’s vindt u in het VHG Magazine van juni!

Terug Naar Nieuws Overzicht
Delen