Volg ons

0174 - 24 36 65
info@weverling.nl

Boomaweg 27a
2681 RH Monster

Groenwerkzaamheden

Weverling, dé specialist in het aanleggen van groene daktuinen

Weverling Groenproviders realiseert en onderhoudt daktuinen. Het gaat daarbij om intensieve daktuinen, hierbij heeft een dak een gebruiksfunctie in combinatie met beplanting die u ook in een gewone tuin kunt vinden zoals vaste planten en heesters. De daktuinen die Weverling aanlegt zijn onder andere gemeenschappelijke daktuinen of dakterrassen van VVE’s en woningcorporaties, maar ook gebruiksdaken van kantoren of zorginstellingen. Daktuinen zorgen naast een mooi uitzicht voor extra leef- en recreatiemogelijkheden, iets waar zeker in het stedelijk gebied erg veel vraag naar is.

Weverling plaatst niet alleen intensieve- maar ook extensieve daktuinen. Deze tuinen vergen weinig onderhoud en kunnen geplaatst worden op zowel platte daken als een hellend dak.

Groene daktuinen dragen bij aan een gezondere toekomst!
De Windes ScheveningenHet vergroenen van daken geeft een natuurlijke compensatie voor de toenemende verharding van de buitenruimte. Nederland heeft zo’n 400 km2 aan plat dakoppervlak! Die ruimte wordt nog veelal onbenut en dat is zonde. Door daken te benutten als daktuin of groendak plaatsen wij een nieuw stukje natuur terug waarmee de biodiversiteit wordt bevorderd, helpt het afwatering richting riolering te ontlasten en geeft het mens en dier meer ruimte om buiten te recreëren.

Per dak moet er natuurlijk bekeken worden wat de mogelijkheden zijn om er een mooie daktuin of groendak van te maken. Onze groenprofessionals analyseren daarom bij ieder dak met welke aspecten er rekening gehouden moet worden. Denk hierbij aan de blootstelling aan wind, zon of juist schaduw, de dakbelasting en bereikbaarheid. Zo nodig werken wij hierbij samen met gespecialiseerde partners.

Door het creëren van een daktuin wordt er tevens bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt een daktuin namelijk voor koelte en in de winter voor warmte. Tevens zijn er subsidieregelingen die een deel van de kosten dragen van een duurzaam groendak. Vraag hier naar bij onze groenspecialisten.

Image

Hoe creëert Weverling veilige een daktuin op hoogte?

Bij de aanleg van een daktuin of dakterras staat veiligheid voorop. Er wordt bekeken hoe toegankelijk het dak is en wat de draagkracht is. Aan de hand daarvan wordt er een ontwerp gemaakt. Er wordt hierbij gekeken hoe de daktuin gebruikt gaat worden en welke beplanting het beste past. Aan de hand hiervan wordt de inrichting bepaald en middels een ontwerp gepresenteerd aan de opdrachtgever. Waar nodig presenteren wij het daktuinontwerp ook aan andere belanghebbenden zoals omwonenden of een VVE-commissie.

Onze dakspecialisten zijn gecertificeerd om ook op hoogte tuinen aan te leggen en werken hierbij volgens strenge richtlijnen.

Benieuwd of uw dak geschikt is voor een daktuin?
Bent u benieuwd wat wij voor uw dak kunnen betekenen of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact op met één van onze professionals. Wij staan garant voor zowel de aanleg en onderhoud van uw daktuin. Bekijk hier ook enkele van de projecten die Weverling gerealiseerd heeft.

Groene daken & groendakconcepten

Weverling

Voordelen

Specialistische bedrijven die samenwerken aan hetzelfde duurzame groendak
Kwaliteit, zekerheid en een waterdichte borging van het groendak en groene gevels
Natuurlijke compensatie van toenemende verharding
Er zijn subsidieregelingen die de kosten dragen van een duurzaam groendak

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact