Groenwerkzaamheden

Laat uw groendak aanleggen door een ervaren specialist

Weverling Groenproviders verzorgt de aanleg van duurzame daken vanaf ca. 50m2. Denk hierbij aan extensieve groendaken als sedumdaken, maar ook aan vegetatiedaken en retentiedaken. Het voordeel ten opzichte van gewone tuinen is dat deze groendaken weinig onderhoud nodig hebben en geplaatst kunnen worden op zowel hellende als platte daken. Wij leggen deze extensieve daken ook vaak aan in combinatie met zonnepanelen. Te midden van een groendak hebben de panelen meer opbrengst aan zonne-energie.

Ook realiseren wij intensieve daken. Deze intensieve daken worden veelal gekozen wanneer men meer grotere planten, bomen en heesters op een daktuin wil laten groeien en hebben in tegenstelling tot de extensieve groendaken regelmatig onderhoud nodig.

Het vergroenen van daken geeft een natuurlijke compensatie voor de toenemende verharding van de buitenruimte. Door daken te benutten als groendak wordt de biodiversiteit bevorderd, helpt het afwatering richting riolering te ontlasten en geeft het een vriendelijker uitzicht vanuit hoger gelegen woningen of kantoren.

Groen als dakbedekking
GroendakEen groendak of vegetatiedak is een verzamelnaam voor platte of hellende daken met begroeiing. De meest voorkomende variant is het sedumdak. Bij Weverling zijn wij gespecialiseerd in sedumdaken vanaf ca. 50m2.

Klimaatverandering vormen voor overheden, projectontwikkelaars en bedrijven steeds meer een reden om tot de aanleg van duurzame groene daken over te gaan. Kwaliteit en betrouwbaarheid van de dakconstructie en dakbedekking zijn hierbij van essentieel belang. Door onze jarenlange ervaring in het groen bent u hiervoor bij Weverling Groenproviders aan het goede adres!

Image

Ook financieel is een begroeid dak aantrekkelijk!

Door het aanleggen van een groendak wordt er allereerst bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt dit namelijk voor koelte en in de winter voor warmte. Daarnaast is de levensduur van uw dak bij een groendak tweemaal zo lang als een onbeschermd dak.

Diverse gemeenten in Zuid-Holland hebben subsidieregelingen voor woningcorporaties, bedrijven en instellingen voor het aanleggen van groene daken. Vraag hier naar bij onze groenspecialisten.

Zonnepanelen hebben een hogere opbrengst in combinatie met een groendak, door de regulering van de temperatuur. Wilt u meer weten over de mogelijkheden in combinatie met zonnepanelen (en het bijbehorende onderhoud)? Dat kan ook bij ons!

Natura Daken + is een concept van een samenwerking van Weverling Groenproviders met zonnepanelen-expert Wattco, samen zijn wij specialist op het gebied van duurzame dakconcepten.

Benieuwd of uw dak geschikt is voor een groendak?
Wilt u een groen dak aanleggen en bent u benieuwd wat wij voor uw dak kunnen betekenen of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact op met één van onze groenprofessionals. Bekijk hier ook enkele van de groendaken die Weverling gerealiseerd heeft.

Groene daken & groendakconcepten

Weverling

Voordelen

Specialistische bedrijven die samenwerken aan hetzelfde duurzame groendak
Kwaliteit, zekerheid en een waterdichte borging van het groendak en groene gevels
Natuurlijke compensatie van toenemende verharding
Er zijn subsidieregelingen die de kosten dragen van een duurzaam groendak

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact