Groenwerkzaamheden

Groene gevels - investeren in de toekomst

Groen is niet alleen mogelijk op daken, ook gevels kunnen een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit én zorgen voor een unieke uitstraling van uw pand! Met het aanleggen van verticaal groen creëer je als het ware een hangende tuin met een zeer unieke uitstraling! Verticaal groen is niet alleen een trend, de laatste jaren zijn er diverse oplossingen voor een duurzame gevelbekleding met een lange houdbaarheid ontwikkelt.

Groene gevels ofwel verticale tuinen hebben slechts een klein oppervlakte nodig om veel effect te hebben op de directe omgeving. De normaliter vrij harde uitstraling van gevels kan worden omgetoverd in een zacht, natuurlijk uiterlijk met een groene wand buiten. Het aanzien van uw pand wekt positiviteit op en bij kantoorpanden vergroot een groene gevel het werkplezier van werknemers.

Hoe weet u of de gevel van uw pand geschikt is voor gevelgroen?
De aanleg van gevelgroen vraagt om specialistische kennis; van een bouwkundige screening, gevelaansluitingen, irrigatietechniek tot een schaduw- en bezonninganalyse. Onze eigen gevelgroen-specialisten voeren vooraf een uitgebreide screening uit om te beoordelen of een groene gevel bij uw pand geschikt is.

Groene Gevels

Hoe lang gaat een groene gevel mee?
Elke tuin vraagt onderhoud maar gevelgroen vraagt specifieke kennis hierin. Vooral de watervoorziening is een essentieel onderdeel van dit onderhoud. Er bestaat een keuze uit verschillende soorten gevelbekleding en per gevelsysteem voeren wij het onderhoud uit wat voor dat systeem geschikt is. Hierdoor is het bij gevelgroen belangrijk dat u een onderhoudscontract afsluit. Bij Weverling Groenproviders kunnen wij hier ook in voorzien en werken wij meestal met een meerjarig onderhoudscontract. Op deze wijze bent u gegarandeerd van jarenlang plezier van een mooie groene gevel. Vraag ons groenspecialisten naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract.

Image

Groene gevels: goed voor het milieu en een visitekaartje voor uw bedrijf!

Groene gevels helpen om kantoren, hotels en restaurants een positieve en chique uitstraling te geven. Groene gevels helpen daarnaast om het hitte-eiland effect te verlagen doordat ze verhinderen dat de achterliggende muur opwarmt. Een groene gevel heeft een akoestische meerwaarde en een positief effect op de psychologische beleving van de omgeving. Door het toepassen van verschillende plantensoorten wordt een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit. Per locatie wordt door onze hoveniers bekeken welke beplanting past bij de omgeving en de beste passende uitstraling geeft.

Hoe creëert Weverling op een veilige manier een groene gevel?
Bij alle constructies voor het creëren van een groene gevel werken wij met hoogwaardige materialen en uiteraard volgens de juiste veiligheidsvoorschriften. Zo zorgen wij dat vrijwel elke oplossing -hoe complex ook- voldoet aan de hoogste eisen.

Benieuwd of uw pand geschikt is voor een groene gevel?
Bent u benieuwd wat wij voor uw gevel kunnen betekenen of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan contact op met één van onze groenprofessionals. Wij plaatsen niet alleen groene gevels maar zijn gespecialiseerd in zowel de aanleg van groene daken als gevelgroen. Bekijk hier op onze website ook enkele van de groene gevels die Weverling gerealiseerd heeft.

Natura Daken & Groendakconcepten

Weverling

Voordelen

Specialistische bedrijven die samenwerken aan hetzelfde duurzame groendak
Kwaliteit, zekerheid en een waterdichte borging van het groendak en groene gevels
Natuurlijke compensatie van toenemende verharding
Er zijn subsidieregelingen die de kosten dragen van een duurzaam groendak

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact