Volg ons

0174 - 24 36 65
info@weverling.nl

Boomaweg 27a
2681 RH Monster

Groenonderhoud houdt de tuin gezond en in vorm

Met meer dan 80 jaar ervaring is Weverling Groenproviders niet alleen bekend met alle ontwikkelingen, mogelijkheden en eisen op het gebied van tuinaanleg, maar beheerst groenonderhoud ook een groot onderdeel van ons portfolio. Kwalitatief groenonderhoud is namelijk minstens zo belangrijk als de goede aanleg van een tuin of openbaar groen! Onze vakbekwame onderhoudshoveniers werken jaarrond o.a. in het groen voor instellingen, bedrijven, gemeenten en woningcorporaties in de hele regio rondom Den Haag, Delft en Rotterdam. Bent u voor uw particuliere tuin op zoek naar tuinonderhoud? Neem dan contact op met ons particuliere label Allure Tuinen.

Duurzaam groenonderhoud

Groen is het kapitaal van de gemeente, maar nog meer van de mensen die er leven. Mensen hebben groen nodig en houden ervan waardoor duurzaam groenonderhoud steeds belangrijker wordt. Het intensief gebruik van (semi-)publieke groene ruimtes maakt groenonderhoud een belangrijk aandachtspunt voor u als beheerder of eigenaar. Zeker in deze tijden van veel verkeer, bebouwing, waterproblematieken en ruimtegebrek is groen essentieel in de leefomgeving. Denk ook aan wet- regelgeving met oog op de Wet Natuurbescherming. De inrichting en het onderhouden van groene buitenruimtes verdient de juiste aandacht en zorg, gelukkig ontzorgt Weverling Groenproviders u daar volledig in!

Kwaliteit van beplanting en boomverzorging

Van langdurige droge perioden in de zomer tot hevige regenbuien in de herfst en winter; het klimaat verandert en daarom is een goede verzorging van het (semi-)openbaar groen en gemeenschappelijke tuinen essentieel. Wanneer we zelf voor de aanleg zorgen is er rekening gehouden met de beplantingskeuze. Stimulering van biodiversiteit of onderhoudsvriendelijke inrichting kan een aspect zijn. Naast de keuze en kwaliteit van de toegepaste beplanting en het tijdig en jaarrond plannen van het groenonderhoud is ook boomverzorging een belangrijk onderdeel. Een niet vitale of goed onderhouden boom kan zelfs een gevaar opleveren bij storm of heftige regenval. Daarnaast houdt Weverling bij de tuinaanleg ook rekening met goede waterafvoer en waar nodig installeren we irrigatiesystemen.

Groenonderhoud

Welke groenwerkzaamheden voeren wij uit?

Weverling Groenproviders kan het volgende (periodieke) onderhoud uitvoeren:

  • Regulier groen- en terreinonderhoud (onkruidvrij maken en houden), groenafval en zwerfvuil verwijderen, prullenbakken legen, graskanten snijden of maaien.
  • Onkruidbeheersing (niet chemisch) tussen verhardingen, halfverhardingen en plantvakken incl. groenaanslag verwijderen.
  • Het maaien van gazons en het snoeien van hagen, bomen en heesters.
  • Onderhoud van bermen, waterkanten, ecologische zones (logischerwijs rekening houdend met de Wet Natuurbescherming)
  • Boomonderhoud, boomverzorging en/of rooien van bomen door gecertificeerde boomspecialisten.
  • Vitaliteitsonderzoek bomen (VTA) inclusief rapportage.

Met welke onderhoudsvraag kunnen wij u helpen?

De te onderhouden groene buitenruimte kan een kantoortuin, schoolplein, speelplaats, kleine gemeenschappelijke tuin zijn tot een gehele woonwijk. Ook de intensiteit van het groenonderhoud zal per project verschillen. Bij Weverling denken wij graag mee over de beste aanpak voor de buitenruime waar u verantwoordelijk voor bent. Ter inspiratie vindt u op ons portfolio diverse voorbeelden van groenonderhoud en tuinaanleg projecten.

Neem voor een persoonlijk aanbod contact met één van onze groenprofessionals.

Adviezen & Projectbegeleiding nodig?

Weverling

Voordelen

Groenonderhoud draagt bij aan het aanzien en de kwaliteit van de leefomgeving
Investeren in groenbeheer zorgt voor een beter welzijn van de mens
Bekendheid met de wijk en bewoners betekent dat wij gericht kunnen meedenken
Effectief groenonderhoud en groenaanleg maakt wijken veiliger en socialer

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact