Tuinaanleg, de investering dubbel en dwars waard!

Meer groen in de wijk levert zowel sociaal als economisch veel op, dit is te bereiken met meer tuinaanleg in openbare ruimtes. Verzorgd en functioneel groen verbindt mensen. Meer tuinaanleg verkleint de kans op vandalisme en zorgt voor een verhoging van het veiligheidsgevoel. Daarnaast stimuleert de aanleg van meer groen in een wijk, straat of een binnentuin de woningverhuur en -verkoop. Investeren in groenaanleg verdient zich dus altijd terug.

Het laten aanleggen van mooie tuinen en uitnodigende openbare buitenruimtes is onze specialiteit. Bij een buitenruimte waar u verantwoordelijk voor bent in bijvoorbeeld een publieke omgeving is ons doel om deze zo duurzaam en groen mogelijk in te richten. Bij tuinaanleg kunt u denken aan een stadstuin of gemeenschappelijk plantsoen tot een groot park of gehele groene woonwijk.

De natuur als inspiratiebron bij de beplanting van groene buitenruimtes

Met de natuur als inspiratiebron draagt Weverling al 80 jaar bij aan het ontwikkelen, onderhouden en de beplanting van een groene(re) leefomgeving. Daarbij gaat het niet alleen om groenonderhoud, maar ook om het ontwerpen en het inrichten van inspirerende buitenruimtes met de juiste beplanting. Van uitnodigende en duurzame publieke buitenruimtes tot veilige en natuurlijke speelpleinen, wij zorgen er samen met u voor dat mensen op een duurzame wijze prettiger wonen, werken en leven!

Toekomstbestendigheid

De groene buitenruimte is in beweging. De invloed van het veranderende klimaat en nieuwe milieuwetgevingen houden ons allemaal bezig. Iedere openbare buitenruimte waar Weverling Groenproviders aan werkt maken wij zo duurzaam mogelijk en wij zorgen dat iedere vierkante meter optimaal benut wordt. Duurzaamheid is echter een containerbegrip geworden, wij spreken daarom liever van toekomstbestendigheid. Bij het inrichten van de buitenruimte dient er nagedacht te worden over een integraal plan met een duidelijke visie op toekomstbestendigheid. Aspecten als duurzame materiaalkeuze, gebruik van inheemse beplanting, efficiënte omgang van waterafvoer en bescherming van flora & fauna zijn hierbij van groot belang. Naast het functioneel gebruik is ook de esthetische waarde van de buitenruimte van belang.

Tuinaanleg

Wat kunnen wij voor uw groenproject betekenen?

Voor de groenaanleg van buitenruimtes zoals (stads)parken, speelterreinen, binnentuinen, bermen en rotondes kunt u bij Weverling Groenproviders terecht.

Wij werken voor instellingen, bedrijven, woningcorporaties, begraafplaatsen, gemeenten, projectontwikkelaars en vastgoedbeheerders.

Onze gecertificeerde en vaste hoveniers zorgen voor zaken als grondwerk, bodemverbetering en de juiste beplanting van bomen, heesters en vaste planten. Daarnaast leggen onze groenspecialisten hierbij de bestrating en eventuele drainage aan en zorgen zij indien nodig voor de rest van de inrichting. Denk aan (half)verharding, erfafscheidingen, meubilair, speeltoestellen en verlichting.

Wilt u een duurzame (semi)publieke tuin aanleggen, een verzorgde (en groene) entree dan kunnen wij dat realiseren. Uiteraard zorgen wij voor advies en eventueel een ontwerp en plan. Wilt u een nieuw stadspark of speelterrein ontwikkelen? Ook dan moet u bij Weverling Groenproviders zijn! Neem contact op met onze groenspecialisten voor een persoonlijk advies.

Bent u voor uw particuliere tuin op zoek naar een hovenier voor de groenaanleg of renovatie? Neem dan contact op met ons particuliere label Allure Tuinen.

Adviezen & Projectbegeleiding nodig?

Weverling

Voordelen

Groenonderhoud draagt bij aan het aanzien en de kwaliteit van de leefomgeving
Investeren in groenbeheer zorgt voor een beter welzijn van de mens
Bekendheid met de wijk en bewoners betekent dat wij gericht kunnen meedenken
Effectief groenonderhoud en groenaanleg maakt wijken veiliger en socialer

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact