Afgelopen maanden heeft Weverling samengewerkt met Lubbe Lisse en de gemeente Den Haag aan de viering 75 jaar bevrijding van Den Haag. De viering zelf op 8 mei is niet doorgegaan i.v.m. Corona-maatregelen, maar de reeds bestelde bloembollen zijn in de koeling gegaan en vandaag wordt met een klein comité alsnog een ceremonie gehouden.

De ceremonie vond op 21 mei plaats op het De Savornin Lohmanplein in Den Haag, waar de parade van de Canadese bevrijders een prominente plek heeft gehad en nu een herdenkingssteen is geplaatst.

Onder andere de Canadese ambassadeur Helfand en de Haagse wethouder Bruines waren aanwezig.

Naar ontwerp van House of Green hebben onze hoveniers onder andere de Canadese en Nederlandse vlag in prachtige bloembollen geplant. Op onderstaande foto’s zien we zien de Maple Leaf van Canada, in een gecoat frame van cortenstaal dat wij tevens gemaakt hebben. Daarnaast zien we de kleuren van de Nederlandse vlag met prachtige bollen van Lubbe Lisse.

Bekijk de video met daarin o.a. de aanleg beplanting rondom het herdenkingsmonument

Bekijk hier de video welke door TV Loosduinen is gemaakt over dit herdenkingsmonument. In de video ziet u naast historische beelden ook diverse videobeelden van de aanleg van dit mooie groene monument door onze hoveniers.

 

Een bijzonder project waar wij als 80-jarig groenbedrijf trots op zijn om aan mee te hebben kunnen werken!

Weverling is namelijk in 1939, net voor de oorlog, in Den Haag gestart. Een periode waarin het leven niet makkelijk was en de toekomst onzeker. Frits Weverling zag toch mogelijkheden om een onderneming te starten in de groenvoorziening. Zoon en opvolger Fred Weverling werd in 1944 geboren.

Na 1945 begon de wederopbouw en gingen de zaken voorspoedig. Door een succesvolle aanpak en hard werken groeide het bedrijf gestaag. Gemeente Den Haag is als groene stad nog steeds een belangrijke opdrachtgever voor Weverling Groenproviders.

In de jaren ’60 wisten ook steeds meer particulieren Weverling te vinden. Den Haag groeide snel en er kwamen steeds meer woningen met tuinen en ook woningbouwverenigingen werden belangrijke opdrachtgevers.

De bevrijding van Nederland en Den Haag blijven dus ook voor ons familiebedrijf belangrijke momenten die wij jaarlijks herdenken.

Tags: , , , , , ,
Delen