Onlangs werd onze directeur Menno Weverling geïnterviewd door Cresco-consultancy. Dit bedrijf biedt als adviesbureau diensten aan het MKB aan op het gebied van certificeringen en managementsystemen. Hieronder een stuk van het interview.

Weverling Groenproviders is een onderneming in bloei. En dat is mede te danken aan de aanpak met een focus op kwalitatief, veilig, gezond en duurzaam werken. Een benadering die is vastgelegd en wordt getoetst via de diverse certificaten. Een gesprek met directeur Menno Weverling over de meerwaarde hiervan.

“Certificering is voor ons, niet iets wat wij doen voor onze opdrachtgever, wij zien het echt als een lange termijn investering in onze eigen organisatie”

De certificeringen van Weverling Groenproviders

Om die visie inhoud en vorm te geven heeft Weverling Groenproviders diverse certificaten behaald, zoals ISO 9001, Groenkeur, VCA** en de CO2-prestatieladder (trede drie). “Wij zijn een bedrijf dat redelijk hard groeit, inmiddels hebben we ruim honderd gekwalificeerde medewerkers in vaste dienst. En dat schept in onze ogen verplichtingen”, verklaart Menno. De certificeringen met het daarmee geïntegreerde managementzorgsysteem geven zijn bedrijf structuur. Met name ISO 9001 & Groenkeur zijn voor Weverling Groenproviders belangrijk en goed voor het stroomlijnen van de eigen organisatie, de interne processen, het terugdringen van faalkosten en het werken aan een grotere klanttevredenheid. Maar ook voor het binnenhalen van meer opdrachten. Immers, Weverling Groenproviders geeft met deze certificaten aan de opdrachtgevers het signaal af dat men serieus bezig is met de kwaliteit van groenvoorziening. “Het gaat ons nu voor de wind, het economisch tij werkt mee. Maar er komen vast ook weer andere tijden aan. Dan zorgen de certificeringen ervoor dat wij onze kernwaarden, en de daaraan gekoppelde standaarden op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, blijven naleven en dat opdrachtgevers ons hierom blijven waarderen. Met andere woorden, het is ook een lange termijn investering.”

Lees hier verder voor het volledige interview.

Tags: , ,
Delen