Aan de Lloydpier in Rotterdam is Stebru bezig met de bouw van Eden District in opdracht van Blauwhoed. Een unieke plek waar je de havensfeer nog volop voelt en de kwaliteit van wonen voorop staat. De oplevering staat gepland medio 2022. Eden District bestaat uit drie deelplannen met in totaal 95 woningen: Waterfront, Riverside en The Gardens. Tussen de bebouwing ligt de verborgen tuin. Een groene oase, die uitnodigt tot spelen, ontmoeten en gezamenlijke activiteiten.

Leuke details:

  • Alle woningen van Eden District worden uitgevoerd met de circulaire baksteen.
  • Een Powernest© op het dak van de appartementen aan de Lloydkade zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Daarnaast worden op de hoogste daken extra PV-panelen geplaatst.
  • Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het bewateren van de binnentuin.
  • Het is het eerste Powernest© in Europa dat bouwkundig in het ontwerp is opgenomen, zodat het optimaal functioneert en esthetisch is.
Eden Distric

Wat hebben we gedaan?

  • Weverling draagt zorgt voor: de realisatie van de binnentuinen en voortuinen.
  • Het leuke is dat wij van begin tot het eind betrokken zijn bij dit duurzame project. Eden Districts is een prachtig project dat bijdraagt aan een moderne stadsontwikkeling met een belangrijke focus op de verduurzaming van de stad.

Projectbegeleider Martin aan het woord

Wat maakt dit project zo bijzonder?
Meerdere zaken, het project is gelegen midden in het oude havengebied te Rotterdam en is voor een groot deel sustainable en circulair gebouwd, er staat een uniek “powernest” op één van de gebouwen gesitueerd met drie grote windturbines erin verwerkt. Het project omsluit een prachtige binnentuin met veel groen welke wij vorm gaan geven komende weken, er is vorige week een enorme volwassen boom door ons aangeplant welke bij aanplant direct een hoogte heeft van 15 meter en met 6500 kg gewicht direct een eyecatcher is in de binnentuin. Als dit project straks gerealiseerd is loopt men een groene oase van rust in en dat direct naast een drukbevaren route voor scheepsverkeer!

Wat is jouw rol geweest tijdens dit project?
Het project loopt nog dus geweest is hier (nog) niet van toepassing, Ik mag hier als leidinggevende de eindverantwoording dragen voor een juiste uitvoering van alle plannen en dit werk naar een mooi groen eindresultaat brengen. Dit alles in een fijne samenwerking met de bouwer Stebru.
Martin Bregman
Advies & Projectbegeleiding Nodig?

Wat is de toegevoegde waarde van Weverling in dit project?
Weverling is de juiste partner voor een dergelijk project omdat wij al onze “know how” hier in kwijt kunnen en graag samenwerken met partijen die hetzelfde voor ogen hebben als wij. Op hoog niveau wonen en leven in een groene sfeervolle omgeving en dat midden in de stad, onze slogan “we brengen stad&land tot leven is hier zeker van toepassing!

Waar word jij blij van tijdens de uitvoering van een project bij Weverling?
Ik word blij van een fijne samenwerking tussen al onze collega’s van calculatiebureau tot de mannen die buiten in weer en wind dat maken wat digitaal bedacht is, het eindresultaat aanschouwen na maanden organiseren en regelen is het mooiste wat er op werkgebied is! Dat geeft voldoening!

Details over het project:

  • Alle woningen van Eden District worden uitgevoerd met de circulaire baksteen.
  • Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het bewateren van de planten.
  • Het is het eerste Powernest © in Europa dat bouwkundig in het ontwerp is opgenomen, zodat het optimaal functioneert en esthetisch is.
  • Een Powernest © op het dak van de appartementen aan de Lloydkade zorgt voor opwekking van energie door zon en wind. Daarnaast worden op de hoogste daken extra PV-panelen geplaatst. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het bewateren van de binnentuin.

Sfeerimpressie Eden District

Eden District
Eden District
Eden District
Eden District
Delen