Via een aanbesteding van Staedion heeft Weverling de gemeenschappelijke tuinen en entrees van de wooncomplexen op de Nettelhorststraat in de wijk Escamp Den Haag gerenoveerd. Deze woningen zijn volledig gerenoveerd en na de afronding hiervan was de buitenruimte aan de beurt. Lees hieronder ook meer over het Green to Color concept dat we bij dit project hebben toegepast.

Leuke details:

  • Via een aanbesteding waar Weverling haar ideeën en ontwerp voor het vergroenen deze binnentuinen moest presenteren hebben wij deze opdracht binnengehaald.
  • Wij hebben een totaalaanbod inclusief een plan voor efficiënt onderhoud aangeleverd zodat de tuinen vele jaren mooi blijven.
  • Bij de vormgeving en inrichting hebben we het Green to Color concept aangehouden. Lees er hieronder meer over.
  • Door de omwonenden wordt er nu veel meer gebruik gemaakt van de tuinen en oogt de straat veel vriendelijker geeft men aan!

Wat hebben we gaan:

De binnentuinen waren in slechte staat. Ze waren verouderd, eentonig en gaven de straat een onplezierig gevoel. Bij de vormgeving en inrichting hebben we het Green to Color concept aangehouden. Dit houdt in dat we altijd bloeiende vaste planten hebben gedurende ieder seizoen. Lees op deze pagina meer over vaste planten in het openbaar. Door deze grootschalige tuinrenovatie wordt er door de omwonenden veel meer gebruik gemaakt van de tuinen en oogt de straat veel vriendelijker. Er is plek om te recreëren, wandelen en bijeen te komen. Ook is het door het vaste en bloeiende groen een stuk koeler tussen de gebouwen in wat het voor de omwonenden een stuk aangenamer maakt. Vanuit de balkons is er nu ook een prettiger uitzicht dan voorheen. Dit project is wat ons betreft een mooi voorbeeld van wat groen kan doen voor een gemeenschappelijke buitenruimte en zelfs voor een hele wijk!

BIJDRAGE AAN SDG’S (DUURZAME KLIMAATSDOELSTELLINGEN)

• SDG 11: De nieuwe inrichting van de tuinen is vele malen groener. Een stuk aangenamer om te vertoeven dus.
• SDG 11: De beplanting draagt op zonnige dagen bij aan verkoeling van de bebouwing en dus de stad. Ook nodigt de inrichting van deze gemeenschappelijke buitenruimte de bewoners uit om vaker buiten te vertoeven.
• SDG 15: We hebben bij dit project gewerkt met het Green to color concept, dat draagt bij aan een betere biodiversiteit. De looppaden zijn van halfverharding, hiermee loopt het regenwater gemakkelijker weg door infiltratie.

Advies & Projectbegeleiding nodig?

Voor en Na

Nettelhorststraat Den Haag

Meer foto's

Nettelhorststraat Den Haag
Nettelhorststraat Den Haag
Nettelhorststraat Den Haag
Nettelhorststraat Den Haag
Nettelhorststraat Den Haag

Opdrachtgever: Staedion

Voor Staedion voeren wij zowel onderhoudsdiensten uit als de aanleg van nieuwe gemeenschappelijke tuinen rondom sociale woningbouw. Staedion betrekt hierbij altijd de bewoners en ziet de waarde van voldoende en goed onderhouden groen in gemeenschappelijke tuinen in. Al vele jaren is Weverling Groenproviders een preferred partner van Staedion. De samenwerking stopt niet bij groenonderhoud, wij kijken samen met Staedion mee naar mogelijkheden en oplossingen voor hun vraagstukken over gemeenschappelijke buitenruimtes rondom woningbouwcomplexen.
Delen