Op het binnenterrein van het appartementengebouw Harvest aan de Oude Haagweg in het Haagse Loosduinen zijn in opdracht van Van der Vorm Vastgoed Groep 26 kleinschalige woningen gepland volgens het Tiny Houses-concept. De vergunning voor fase 1, waarin 11 woningen worden gerealiseerd in een (moes)tuinomgeving, is verleend. Het project is een integraal ontwerp door Rijnboutt waarbij de eenheid tussen landschap en bebouwing centraal staat.

“Een Tiny House is een kleine maar volwaardige grondgebonden woning. Een Tiny House is de ideale basis om een bewuster en duurzamer leven te creëren.”

Leuke details:

  • ‘Wonen in het groen’ is de basis geweest voor het ontwerp van de Tiny Houses. De woningen zijn opgezet in een hofstructuur met een eigen identiteit, maar met verwijzing naar de ‘Haagse hofjes’.
  • In het ontwerp wordt de bestaande moestuin uitgebreid en geïntegreerd in een gemeenschappelijke tuin rondom de Tiny Houses. Het plan draagt op deze manier bij aan Den Haag als groene stad die stadslandbouw stimuleert en sociale cohesie in wijken en buurten verbetert.
  • De bewoners zijn veelal mensen die bewust voor een dergelijk concept (microliving) kiezen. Duurzaam, comfortabel en in het groen.
The Harvest

Wat hebben we gedaan?

  • Weverling draagt zorgt voor: de realisatie van de groene buitenruimte. Grondwerk, riolering, straatwerk, beplanting, bomen.
  • Het leuke is dat wij van begin tot het eind betrokken zijn. Enkele jaren geleden was dit een locatie waarvan de gemeente Den Haag niet zo goed wist wat ze er mee moest.
  • Destijds (2016-2017) hebben we al opknapwerk verricht en nu is het tot een mooi woonproject ontwikkeld.
Advies & Projectbegeleiding Nodig?

Foto's

The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest
The Harvest

Opdrachtgever: Van der Vorm Vastgoed Groep

Van der Vorm Vastgoed Groep is een internationale speler. Een Rotterdams familiebedrijf dat mooie en prestigieuze projecten ontwikkelt en bouwt. Dit doen zij op een eigentijdse manier en altijd in samenwerking met uiteenlopende gespecialiseerde partners.
Delen