Saaie tegels op een kaal schoolplein, nergens een plekje om te scharrelen of je te verstoppen. Leerlingen die zich vervelen. En dat elke dag weer. Maar zo hoeft het niet te gaan. Een schoolplein kan veel meer zijn dan een pauzeplaats of een overblijfplek. Het kan een groen schoolplein worden.

Een schoolplein dat functioneert als een “buitenlokaal” met een grote diversiteit aan planten en bomen. Een plek waar kinderen op zoek gaan naar vlinders en in contact komen met de natuur. Op een groen schoolplein draait het even niet om de PC en TV, maar om de hoofdletter N van Natuur.

Weverling Groenproviders heeft veel ervaring met het aanleggen van groene schoolpleinen. Hiernaast een impressie van het door ons ontworpen en aangelegde groene schoolplein voor de Prinses Catharina Amalia school in Leidschendam. Het schoolplein geeft kinderen de mogelijkheid om te tuinieren, onder wilgentunnels door te lopen, les te krijgen in de buitenlucht en te spelen in een grote zandspeelhoek met klim- en glij mogelijkheden. Ook zijn op het schoolplein diverse vruchtdragende bomen en struiken te vinden. Het project werd ondersteund door Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Jantje Beton en enkele sponsoren.

Terug Naar Projecten Overzicht

Delen