In samenwerking met Sempergreen is deze groene gevel tot stand gekomen in Heerhugowaard. Wat is nou eigenlijk een ‘groene muur/gevel’? Een groene gevel is een soort verticale tuin aan een muur of schutting. Deze wand is bijzonder duurzaam, draagt bij aan een gezonder leefklimaat en wordt vaak kant en klaar tegen de wand gemonteerd. Genoeg redenen om een verticale tuin te maken!

Verticaal tuinieren, help de toekomst!

Een groene gevel biedt vele voordelen op zowel ecologisch, economisch als maatschappelijk vlak. Een groene gevel draagt bij aan een lagere omgevingstemperatuur en warmteregulatie. Ook draagt een groene gevelbekleding bij aan luchtzuivering en maakt het onderdeel uit van het klimaatbestendig bouwen.

Groene gevel Heerhugowaard

Adviezen & Projectbegeleiding nodig?

Groene wand buiten of binnen?

Mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving al in een grijze. Bovendien verlengt een verticale tuin de levensduur van de gevel. Een groene wand is zowel buiten als binnen mogelijk. Wel leveren we echter alleen de buiten variant.

De groene gevel absorbeert regenwater. Het water zorgt voor een vertraging van het water naar het riool en zuivert een grote hoeveelheid water. Dit zorgt ervoor dat het grondwaterpeil stabiel blijft en verminderd de kans op een overstroming van het riool.

Wat voor soort plant u wilt, is geheel aan u. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een mix heesters, vaste planten, mos en varens. Maar de wand is geheel aan uw wensen aan te passen.

Het groene gevelsysteem of wel verticale groene tuin is een verrijking van uw pand. U creëert een mooie buitenkant van uw bedrijf of instantie en helpt mee aan de duurzaamheid en luchtzuivering.

Wilt u een verticale tuin aanleggen en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op en creëer hetzelfde effect als dit pand in Heerhugowaard.

Groene gevel Heerhugowaard
Groene gevel Heerhugowaard
Groene gevel Heerhugowaard
Groene gevel Heerhugowaard
Groene gevel Heerhugowaard
Delen