Duurzaamheid is belangrijker dan ooit om onze planeet leefbaar te houden. Nederland is aan het verduurzamen en Weverling Groenproviders kan hierbij niet achterblijven. Al vele jaren zetten wij in op duurzaamheid en werken wij volgens de slogan ‘wij brengen stad & land tot leven’. Wij zijn dan ook bijzonder trots om te mogen mededelen dat wij een samenwerking zijn aangegaan met GreeningUp.

GreeningUp is een organisatie uit het Verenigd Koninkrijk dat is gespecialiseerd in het maken van stedelijk landschapsarchitectuur, zoals groene gevels en wanden. Hun doel is om bij te dragen aan een duurzame wereld dat een positieve impact zal hebben op mensen, plaatsen en het milieu. Groene gevels en wanden zijn niet alleen indrukwekkend om te zien, het is een krachtig middel om het belang van duurzaamheid te benadrukken.

Een groene wand of gevel bestaat uit echte planten en dat zorgt voor een natuurlijke werk- en/of leefomgeving. Dit natuurlijke product heeft vele voordelen en om deze reden komt het steeds vaker terug in het straatbeeld. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

Verbeteren van de luchtkwaliteit

Schadelijke gassen en fijnstof worden opgevangen en dit draagt bij aan een gezonde luchtkwaliteit.

Vergroten van de biodiversiteit

De gevel- of wand begroeiing is bevorderend voor flora en fauna.

Helpen tegengaan van het hitte eiland effect

Het koelende effect van gevelbegroeiing voorkomt oververhitting in stedelijke omgevingen.

Hitte-kou regulatie

In de zomer helpt de begroeiing tegen de hitte en in de winter tegen de kou.

Geluidsisolatie

Het verminderen van het lawaai kan oplopen tot een reductie van 50 decibel.

Steeds meer steden worden gedomineerd door betonnen en stenen structuren. De natuur moet steeds vaker plaats maken voor beton en dat heeft een enorme impact. Niet alleen op het klimaat, maar ook op de mens. Naast alle bovenstaande voordelen heeft begroeiing een positief effect op de gemoedstoestand van de inwoners van de stad en op de mate waarop zij stress ervaren.

Eens in de 10 jaar vindt de Floriade plaats, ditmaal in Almere. De wereldtentoonstelling staat in 2022 volledig in het teken van ‘Growing Green Cities’. Onder dit thema presenteert de Floriade de nodige oplossingen om steden groener, gezonder en leuker te maken. In samenwerking met GreenUp hebben wij inmiddels een deel geïnstalleerd dat te bewonderen is door de bezoekers van de Expo.

Bij iedere nieuwe opdracht waarbij terreininrichting aan de orde is, zal Weverling Groenproviders het gesprek aangaan over het nut van groenbedekking ten opzichte van bestrating. Inmiddels hebben wij in 2022 in Nederland al 2 projecten naar tevredenheid mogen afronden en er zullen nog vele volgen.

Delen