Steun het goede doel Snoeien voor leven

Veel VHG-hoveniers leveren een bijdrage aan de strijd tegen kanker door mee te doen aan de actie ‘Snoeien voor Leven’. Bij hun werkzaamheden staat in de maanden juni, juli en augustus de taxus centraal. Uit het snoeisel van de taxus baccata – de meest voorkomende taxussoort – wordt baccatine gewonnen, een belangrijke grondstof voor chemotherapie. Hoveniers knippen en verzamelen de jonge scheuten. Een kubieke meter snoeisel levert genoeg baccatine op voor 1 chemotherapeutische behandeling.

Bijdrage Weverling
Ook Weverling Groenproviders neemt deel aan de actie. Directeur Menno Weverling zegt erover:

‘Iedereen kent in zijn familie of vriendenkring wel mensen die met deze vreselijke ziekte worden geconfronteerd. Door verzamelen en inleveren van taxussnoeisel dragen we bij aan het laag houden van de kosten van een chemotherapie. Het is mooi om – via ons eigen vak – een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker’.

Ook snoeien voor een leven?
Snoeien voor het LevenDe hoveniersbedrijven werken bij de actie ‘Snoeien voor Leven’ samen met de stichting Vergroot de Hoop. Deze stichting neemt het transport van het snoeisel voor haar rekening. Ook particulieren kunnen taxus snoeiafval inleveren (Weverling Groenproviders, Boomaweg 27a in Monster).

‘Snoeien voor Leven’ is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Meer informatie vindt u op de website van onze brancheorganisatie VHG – www.vhg.org.nl en op die van de stichting Vergroot de Hoop www.vergrootdehoop.nl. Heeft u vragen dan zijn wij bereikbaar via ons mailadres info@weverling.nl of telefonisch op nummer 0174-243665.

Terug Naar Nieuws Overzicht Tags:
Delen