Aan het einde van 2018 schreef ik over de zorgelijke ontwikkelingen n.a.v. de klimaatverandering, over de roerige tijden waarin we ons bevinden maar ook over positieve zaken zoals de kansen voor groen en de stedelijke vergroening die we (hier en daar) zien toenemen.

Inmiddels zijn we in 2020 aanbeland en zijn de genoemde zaken alleen maar sterker geworden. Natuurlijk bevind ik mij in een bepaalde bubbel, net als bijna iedereen dat doet. In mijn geval kun je het wellicht een groene en Randstedelijke bubbel noemen. Je houdt je immers bezig met wat je dagelijks doet, spreekt veel mensen in en rond het vakgebied en komt bij bedrijven en projecten in deze regio. Wanneer je diverse media volgt en op de hoogte wilt blijven krijg je door je dagelijkse business en interesse uiteindelijk ook het nieuws deels gefilterd binnen. Daar zitten bedrijven als Google, Facebook, Apple, Twitter achter die veel garen spinnen bij data, véél data. Daar ligt waarschijnlijk een deel van de oorzaak van het vaak ruwe maatschappelijke debat en vele opgeworpen tegenstellingen tussen groepen of individuen onderling. Het lijkt wel of mensen in, op en dóór de diverse (sociale) media meer meningsverschillen en zelfs ruzie hebben dan in real life. Het is daarom goed om alert te zijn, de rust te bewaren waar nodig én om je breed te oriënteren en laten informeren. Dat het sneller, drukker, ruwer, roeriger, en soms zorgelijker wordt in de wereld lijkt een vast gegeven. Hoe je ermee om gaat en of je in staat bent je aan te passen of zelfs veranderingen in gang te zetten, daar draait het om. En ach, met data doen we zelf ook ons voordeel. Veel bedrijven kunnen niet meer zonder!

Mijn interesse gaat uit naar grote thema’s als het klimaat en de gevolgen, duurzame innovatie, de maatschappij, de arbeidsmarkt, ondernemerschap. En natuurlijk naar stadsgroen, tuinen en het vergroenen van onze leefomgeving in het algemeen. Als ondernemer volg je veel en zie je bewegingen, kansen, uitdagingen. En groen in de breedste zin is één van de eerste behoeften voor mensen, dieren en de hele leefomgeving. Dus moeten we het vooral positief bekijken!

Wat het bedrijf betreft hoef ik over 2019 weinig moeite te doen om positief te zijn. Weverling Groenproviders en onze bedrijven Allure Tuinen, House of Green en Groenperspectief hebben veel successen gekend het afgelopen jaar. Hoogtepunten waren natuurlijk het jubileumevent “Groen maakt het verschil” dat wij in september 2019 organiseerden voor relaties en de nominaties voor de Ondernemersprijs Haaglanden en MKB Westland in november j.l.

Weverling en Allure Tuinen gaan na een mooi jubileumjaar (80 en 10 jarig bestaan) weer vol enthousiasme verder en de vooruitzichten zijn goed. Er is genoeg werk in de planning en inmiddels al in uitvoer. Veel vakmanschap, passie en plezier is wat ik vaak zie bij onze mensen. Ik geloof er in dat dit uitstraalt op de omgeving, klanten en collega’s. En Groenperspectief, onze sociale onderneming die inmiddels het 2e volledige jaar is ingegaan, na de oprichting medio 2018. Erg mooi te zien dat we impact maken, mensen hebben na een proefperiode uitzicht op een contract en daarmee perspectief. House of Green als zelfstandig en creatief ontwerpbureau ontplooit zich richting de markt van particulieren, bedrijven en vastgoedeigenaren die graag een hoogwaardige en sfeervolle buitenruimte willen. Ook is de projectinrichting met design tuinmeubels en plantenbakken in trek.

Als Koploper in Duurzaamheid hebben we als bedrijf dit jaar de lat vrij hoog liggen, ‘adel verplicht’ zegt men dan. En dat hebben we in ons oren geknoopt. We zijn in een aardig tempo het wagen- en machinepark aan het vergroenen. Verder wordt er in meer zonnepanelen en ledverlichting geïnvesteerd. En momenteel zijn we een duurzame proeftuin aan het aanleggen op ons bedrijfsterrein. De bedoeling is dat we van tijd tot tijd materialen veranderen om diverse toepassingen in de praktijk te testen en ervaren. Naast kennis zorgt dit ook voor inspiratie. Zo werken we verder aan onze invulling van de 4 geselecteerde SDG’s (VN Sustainable Development Goals 2015).

Hierbij gaat het ons natuurlijk om ons motto: Weverling brengt stad & land tot leven!

We gaan voor een goede klantrelatie en veel mooie projecten; groene tuinen, tuinontwerpen, groenadvies, boomverzorging, daktuinen, groendaken, speelplaatsen en bedrijfsterreinen. De drukke, volle maar ook vaak levendige steden en dorpen in de Randstad zijn immers nog aangenamer en sfeervoller (en dus leefbaarder) met meer groen.

Onze specialisten staan voor u klaar!

Tags: , ,
Delen