Groenwerkzaamheden

Vaste planten in de openbare ruimte

Kleur en variatie in het openbare groen, wij houden er van! Diverse vaste planten hebben verschillende bloeiperioden waardoor ze bij de juiste toepassing een gevarieerd kleurenpalet bieden van het vroege voorjaar tot het late najaar. Daarbij trekt de juiste vaste beplanting in de openbare ruimte vele insecten aan zoals hommels, bijen en vlinders en geeft het daarmee een impuls aan de biodiversiteit. Tevens zorgen de juiste vaste planten combinatie voor minder kans op onkruid.

Weverling onderschrijft het belang van vaste planten in het openbaar groen en gaat voor kwaliteit. Er wordt daarom gewerkt twee concepten.

``Vaste

Image

GreentoColour®

GreentoColour® is het inmiddels bekende en beproefde duurzame concept van Griffioen Wassenaar. Het wordt al bij vele gemeenten en overheidsinstellingen toegepast. Wie voor het vaste plantenconcept GreentoColour® kiest, kiest voor kleur en fleur, biodiversiteit en dichtgroei binnen één groeiseizoen.

GreentoColour® is ontwikkeld vanuit de kosten van beheer voor de openbare ruimte. Het is ook goed toepasbaar voor kantoortuin, parkeerterrein, daktuin en andere locaties. De unieke formule rust op vier pijlers: de juiste plant op de juiste plaats, grondverbetering, gebruik van acht planten in P11-kwaliteit per m² en een onderhoudsplan met als belangrijk onderdeel het kort afmaaien/mulchen/mesten in maart. Alleen bij het inzetten van alle 4 pijlers wordt een project een gegarandeerd GreentoColour®-project.

Bekijk de Website

Groenwerkzaamheden

VitaalGroen van Groencollectief Nederland

VitaalGroen is het verrassend kleurrijke beplantingsconcept van Groencollectief Nederland. Het stimuleert de biodiversiteit en de belevingswaarde van tuin, park en woongebieden worden vergroot.

Vakkundige aanleg volgens de gestelde richtlijnen en beheermethoden resulteert in vitale (duurzame) beplanting en reductie van beheerkosten. Speciaal geselecteerde vaste planten vormen binnen VitaalGroen de basis, die wordt aangevuld met grassen en sierheesters.

``Vaste

Image

De voordelen van VitaalGroen:

• Bevorderen gezonde leefomgeving;
• Representatieve buitenruimte;
• Reductie beheerkosten;
• Diversiteit door uniek plantassortiment;
• Levensduur minimaal 10 jaar;
• Concurrerend met traditionele plantvakken.

Bekijk de Website

Adviezen & Projectbegeleiding nodig?

Weverling

Voordelen

Belangrijk voor een gezonde ontwikkeling (geestelijk en fysiek)
Kinderen bewegen meer, intensiever en gevarieerder
Spelen wordt leuker en avontuurlijker op een groen schoolplein
De concentratie neemt toe en je hebt een extra buitenlokaal voor lessen

Weverling Inschakelen?

Neem contact met ons op, wij voorzien
u graag van deskundig groenadvies.

0174 - 24 36 65of

Contact