Samen met een aantal stakeholders hebben de initiatiefnemers van ‘Practice what you preach’, de inzending van het Groencollectief Nederland op de Floriade Expo, dit evenement op vrijdag 7 oktober feestelijk afgesloten. Wat is er een werk verzet en wat hebben we positieve reacties mogen ontvangen. We zijn dan ook erg trots om te vermelden dat er een aantal objecten op het terrein blijven staan.

Weverling deelname Floriade ExpoTijdens de Floriade Expo in 2022 hebben meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen getoond. Met de inzending heeft het Groencollectief het belang van groen in steden en groen als oplossing tegen klimaatverandering concreet gemaakt voor een groot publiek. Ralf Vaessen namens het Groencollectief: “Wij hebben vele bezoekers mogen inspireren en tal van groepen te gast gehad in ons duurzame paviljoen. We kijken met trots en voldoening terug op deze deelname. Op naar 2023!”

Vanuit het met groene wanden ingerichte paviljoen keken bezoekers over de duurzame tuin en het prachtige oerbos recht tegenover de inzending ‘Practice what you preach’. Met een aantal innovatieve mogelijkheden hebben wij laten zien hoe stedelijk gebied en groen hand in hand kunnen gaan en hoe u groen in de stad kunt ervaren. Ook hebben wij gedemonstreerd wat er allemaal mogelijk is als het gaat om slimme oplossingen voor groene wanden, groene daken en het infiltreren van regenwater op innovatieve wijze.

Weverling deelname Floriade ExpoMenno Weverling en Bas Veldhuizen zijn tevreden met de samenwerking die tot stand is gekomen en daarmee de onderlinge verbreding van kennis en ervaring op het gebied van klimaatadaptatie. Ook naar relaties toe heeft Weverling Groenproviders de Floriade goed benut, met diverse bezoeken waarbij het thema en de mogelijkheden goed voor het voetlicht gebracht zijn. Menno Weverling: “Dat ik, met Weverling Groenproviders, dat deelnemend partner is van Groencollectief Nederland, het ontluiken van de groenste en snelst groeiende stad van Nederland van zo dichtbij heb mogen meemaken is een hele bijzondere ervaring geweest. Met enige regelmaat bracht ik een bezoek aan de Floriade, vaak voor een zakelijke aangelegenheid. Zó is werken extra leuk!”

Tags:
Delen