Onlangs hebben wij Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Weverling Groenproviders op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Sociaal ondernemen staat bij ons al jaren hoog in het vaandel. Het is een bekroning op ons werk om dit certificaat te hebben behaald! Samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen wij namelijk werken aan een groenere leefomgeving!

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Binnen onze eigen organisatie hebben wij zowel eigen SW-ers in dienst als samenwerkingsverbanden met diverse SW-bedrijven. Dit is al jarenlang een bewuste keuze.

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Onze organisatie is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 3. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. De komende jaren zijn wij dus gecertificeerd voor de PSO, een benoeming die wij met waarde uitdragen!

Terug Naar Nieuws Overzicht
Delen