Maart roert zijn staart en april doet wat het wil. Zo hebben we dit jaar al een warm (en droog) én koud (en nat) voorjaar mogen ervaren. Maar Weverling gaat uiteraard door, weer of geen weer! In deze nieuwsbrief lees je een kort nieuwsoverzicht van de lopende en aankomende projecten en vind je meer informatie over de zeer waardevolle actie YES WE CAN! van Cleanup Team Westland.


 

Alphen a/d Rijn


Alphen update

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen rondom de bouw van ons nieuwe pand in Alphen aan den Rijn. De bouw zal in augustus 2022 van start gaan. Projectleider Martin Bregman zal op deze locatie het aanspreekpunt worden. Daarom stellen wij hem nu al aan je voor:

 

Martin Bregman

“Mijn naam is Martin Bregman en ik werk vanaf mijn 16e jaar in het groen, al ruim 32 jaar dus. Ik ben recent bij Weverling aan de slag gegaan door een openstaande vacature.

Als projectleider en vestigingsmanager draag ik de eindverantwoording voor de juiste uitvoering van alle plannen om een mooi en vooral groen eindresultaat te realiseren. Ik vind het fantastisch om mee te werken aan de nieuwe vestiging en deze tot een succes te maken!”

 Project uitgelicht

Eden District | Lloydkade Rotterdam

De bouw van Eden District aan de Lloydpier in Rotterdam is in volle gang en vordert goed. Eind februari heeft Weverling een prachtige gigant toegevoegd aan dit project: een plataan van 6500kg werd in de binnendaktuin gehesen. Een mooie operatie!

Eden District

Eden district bovenaf

Eden District is een prachtig project dat bijdraagt aan een moderne stadsontwikkeling met een belangrijke focus op de verduurzaming van de stad. Zo worden alle woningen uitgevoerd met de circulaire baksteen en wordt er regenwater opgevangen en gebruikt voor het bewateren van de binnentuin.

Dit project is nu nog niet zo groen maar daar wordt hard aan gewerkt. Momenteel zijn we vooral bezig met de hardware van onder andere de voorzijdes en de daktuin.

Lees meer


Floriade 2022Floriade 2022

Volgende week donderdag 14 april start de Floriade 2022 in Almere. Naast de ondernemers die met de VHG zijn betrokken bij het Food Forum zijn ook VHG-leden van het Groencollectief Nederland en het Feel Good Gardencollectief aanwezig met eigen inzendingen. Deze ondernemers zien de Floriade als een hele mooie manier om samen te werken en de positieve effecten van levend groen breder op de kaart te zetten.

Menno Weverling heeft met  Ralf Vaessen van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen opgetrokken, hij is de kartrekker van de inzending van het Groencollectief. “Ons collectief bestaat uit gelijkgestemde ondernemingen. We hebben een gedeelde visie op duurzaamheid en we zijn allemaal bezig met klimaatadaptieve maatregelen. We delen kennis, werken samen aan innovaties en we kunnen grote interregionale projecten oppakken.”

Floriade 2022


Integrale oplossingen

Interessant zijn de getoonde technieken om groeiplaatsen voor levend groen te creëren in de overvolle stedelijke infrastructuur. In het Klimaatpaviljoen en de Groene Kamer die het Groencollectief realiseerde, ontdekt de bezoeker toepassingen van inheemse beplanting in verschillende groenewandsystemen.

Menno Weverling: “We merken dat opdrachtgevers het nog lastig vinden om al die duurzame toepassingen en natuur met elkaar in verbinding te zien. Die oplossingen die we hier tonen zijn zowel in een particuliere tuin als in een bedrijfstuin, in het openbaar, een gemeenteplantsoen, op een schoolterrein en uiteraard in dichtbevolkt stedelijk gebied te realiseren.”

Integrale oplossingen

Klimaatpaviljoen


Jongeren interesseren

Het ontwerp voor deze inzending is een coproductie van mensen uit twee bedrijven van het Groencollectief. De realisatie is door het complete collectief gedaan. Weverling: “Op deze wereldexpo met het thema ‘Growing Green Cities’ kunnen we ons goed positioneren. Het is ideaal dat de Floriade dit keer ook centraal in het land wordt gehouden.” Een aparte commissie van het Groencollectief maakt plannen om hun project te gebruiken om jongere generaties te interesseren voor het groenvak en hun bedrijven. Verder willen we met onze inzending vooral de bezoekers veel klimaatadaptieve én moderne toepassingen in één tuin laten zien.

Benieuwd naar de inzending van het Groencollectief? Bestel dan nu je ticket(s) voor de Floriade 2022!

Bestel uw tickets voor FloriadeYes we can!

Cleanup Team Westland moedigt scholen en vrijwilligers aan om mee te helpen met hun actie YES WE CAN! Dit houdt in: zwerfafval rapen, de drinkblikjes eruit verzamelen en na het inleveren helpen met sorteren zodat deze na recycling als nieuwe grondstof ingezet kunnen worden. En ook voor ondernemers is er de mogelijkheid om bij te dragen.


De club van 100

Een goede relatie van ons, ondernemer Giel Biersteker, heeft recent de  YES WE CAN! actie gestart. Hierbij werken bewuste ondernemers, bedrijven en organisaties samen om het project echt van de grond te krijgen. Een actie op eigen bodem, door en voor Westland. Hiervoor neemt één ondernemer het voortouw en hij start de club van 100. Deze ondernemer nomineert vijf andere ondernemers om ook bij te dragen aan de YES WE CAN! actie en elk met een donatie van €100,- meedoen. Weverling support dit initiatief natuurlijk van harte, en heeft de volgende bedrijven genomineerd: Veneco DB+, Valk Airco, Rehab Footwear, SPEAX en Weboma. 

YES WE CAN! is gestart op 1 nov. 2021 en loopt tot 31 december 2022. Wil je meedoen met de club van 100? Klik dan hier. Alleen doneren? That can! Klik op de button hieronder.

Doneer

Yes we can!

Tags: ,
Delen