Groenperspectief, het leer-werkbedrijf van Weverling Groenproviders, gaat het groenbeheer bij Villa Ockenburgh verzorgen. Een overeenkomst daartoe is maandag 26 april door beide partijen getekend.

Bestuur en vrijwilligers van Villa Ockenburgh zijn er reuzeblij mee. Petra de Goede, die de werkzaamheden van de ‘groene’ vrijwilligers coördineert, zegt: ‘we verheugen ons op de samenwerking met het sociaal leer-werkbedrijf Weverling. De kennis die zij met zich meebrengen over het onderhoud wat betreft; hagen, heesters en bomen rondom de villa is een aanvulling voor de vrijwilligers. Wij kunnen nog veel van hen leren.’

Weverling sluit overeenkomst met Villa Ockenburgh

Ook moederbedrijf Weverling is ingenomen met de nieuwe samenwerking.

Ockenburgh wil graag Westland en Loosduinen met elkaar verbinden en die samenwerking weerspiegelt die verbinding op voorbeeldige wijze.

Directeur Menno Weverling licht toe: “wij zijn een maatschappelijk betrokken bedrijf, de filosofie van Villa Ockenburgh past goed bij ons. Wij vinden het belangrijk om zaken als werk, educatie en recreatie bij elkaar te brengen met groen als belangrijke toevoegende waarde. Daarnaast zijn wij een onderneming met zowel Haagse als Westlandse wortels. En ook met Groenperspectief hebben we kandidaten uit Den Haag en Westland die instromen.”

Het is het tweede leer-werkbedrijf van Ockenburgh: ook de keuken van het gelijknamige restaurant is al sinds september vorig jaar speciaal voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en helpt zo mee aan hun terugkeer. Het samenwerken met leer-werkbedrijven past bij de kernwaarden van de stichting die Ockenburgh beheert: ontmoetingsplek zijn en mensen verbinden, zeker als die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De Goede: ‘Op de maandagen, als wij met onze tientallen vrijwilligers in de tuin werken, zullen wij met elkaar samenwerken om tot een mooi resultaat te komen zodat beide tot bloei komen.’ Weverling neemt ook het maaiwerk van het gazon rondom de villa voor zijn rekening en zal als adviespartij optreden.

Weverling sluit overeenkomst met Villa Ockenburgh

Tags: ,
Delen